header.png

Coach Bruinsma en NBB

 

Olympic Stars is een lange termijn initiatief van de NBB Rayon-West om talentvolle Nederlandse spelers een opleiding te bieden van hoog niveau. Deze opleiding zal nadruk leggen op andere aspecten van het basketbal dan tot nu toe.

Olympic Stars en de filosofie erachter is bedacht door ex-international Sid Bruinsma. Er zijn een aantal zeer gemotiveerde en gekwalificeerde trainers aan bord in Rayon-West en er komen steeds meer trainers bij.

Het doel van dit initiatief is om een belangrijk steentje bij te dragen bij het kwalificeren van het Nederlands team voor de Olympische Spelen van 2024. "Wij hopen dat spelers van de Olympic Stars onderdeel uitmaken van dit team en dan in een leidende rol."

 

*

Het begeleiden van de Olympic Stars begint met de groep spelers die 11 en 12 jaar zijn en in het geval van uitzonderlijk talent 10 jaar. In het jaar 2010 zijn er alleen spelers van deze leeftijd categorie begeleid.
In de jaren hier opvolgend zullen wij deze spelers blijven begeleiden en adviseren om te zorgen dat ze een stijgend lijn in hun ontwikkeling blijven houden. Als de spelers 18 worden is de opleiding van de Olympic Stars klaar.

 

Het jaar 2010 is afgerond en wij kunnen spreken van een geslaagd eerste jaar. Wij kunnen over tien jaar pas spreken over een succesvolle aanpak maar de korte termijn goals voor 2010 zijn verwezenlijkt.

De daadwerkelijke vooruitgang van de spelers die geselecteerd zijn voor de Olympic Stars zullen wij pas na de intensievere trainingen in de zomer kunnen zien. Tijdens het seizoen zijn er alleen trainingen eens in de twee weken. Die frequentie is niet voldoende om de spelers effectief te kunnen sturen.

 

*

"Ik heb nu flink wat onder 12 talenten gezien in Rayon West en geloof dat het eindproduct, als deze spelers 18 worden, beter kan en beter moet. Onder 18 spelers hebben kwaliteiten maar niet voldoende. Onze jeugd talenten moeten worden gewaardeerd als ruwe diamanten en wij als begeleiders and bestuurders moeten alles in staat stellen om ze te helpen hun potentieel te realiseren."

"Alle selecties in Nederland moeten kunnen beschikken over een groot aantal spelers die de basis technieken in hun bagage hebben. En alle jeugd spelers verdienen een fatsoenlijke opleiding. Zij moeten goed basketbal ervaren vanaf hun eerste stap op het basketbalveld."

 

*

"Met het Olympic Stars initiatief kunnen en moeten onze talentvolle spelers hun goede techniek in praktijk brengen. Zij gaan ondernemend en leerzaam basketbal spelen in een positieve sfeer.”

 

 

 

Header_transparant_rebounde.png
Sterren online:
We hebben 13 sterren online
Zoeken