header.png

Paastoernooi Soest 2013

PAASTOERNOOI SOEST 2013

 

 

Wij hebben op 30 Maart met twee teams deelgenomen aan het door basketbalvereniging Red Stars georganiseerde paastoernooi in Soest.web 3

 

 

Het oudste team speelde voornamelijk met spelers die geboren zijn in 1999. In de tweede team zaten spelers van 2000 en jonger. Niet alle spelers konden mee doen omdat sommige spelers moesten spelen met hun club die ook op het toernooi vertegenwoordigd was. Ook waren er veel spelers die andere verplichtingen hadden. Hierdoor kregen we de kans om veel spelers te zien inclusief spelers die nog niet eerder geselecteerd waren voor wedstrijden met de olympicstars.

 

web 6
Met de oudere spelers behaalden we een 3de plaats op dit sterk bezette toernooi met veel eredivisieteams en met de jongere spelers behaalden wij zelfs een mooie 2de plek.

 

Coach Bruinsma heeft het oudste team begeleid en coach Shane samen met coach Habtam de jongelingen. Wij hebben hele leuke dingen gezien van beide teams. De inzet was goed, dit  was te zien aan alle spelers die mochten uitrusten op de bank. Na een wissel waren de spelers volledig kapot. Wij hebben alles gegeven en dat is een goede zaak. Wij zagen soms ook heel mooi basketbal. Meestal waren dat dan individuele hoogstandjes. Hierdoor werd bevestigd dat alle spelers individuele talenten hebben en dat systemen en automatismen nog meer getraind moeten worden.

 

Wij coaches en hopelijk ook de spelers weten dat er ook veel is mis gegaan. Wij hebben veel aspecten gezien waaraan wij moeten werken. Wij speelden te weinig als team waardoor wij  de  medespelers niet snel genoeg aanspeelden. Een reden hiervoor was dat spelers niet goed vrijliepen. Sommige spelers waren ook niet bekend met alle spelafspraken die wij hanteren. Wij moeten hier heel hard aan gaan werken want in de training kunnen wij achter de spelers aan zitten maar bij de clubs niet. Hier dienen de spelers een beroep te doen op hun zelfdiscipline, en na te denken wat zij bij hun club ook zelf verder kunnen ontwikkelen. Als wij het spel volgens onze afspraken dan niet terug zien tijdens zo'n toernooi dan zit het er nog niet goed genoeg in, en moeten we dus nog werken aan de automatismen. De focus lag bij de spelers op het scoren en helaas niet genoeg op de opties die je altijd moet hebben als je speelt.  

web 7

 

web 2

Wij hadden ook problemen met de omschakeling in aanvallend en in verdedigend opzicht. Dit is het belangrijkste onderdeel van onze spel filosofie.  Dus dat moet er zo snel mogelijk bij de spelers heel goed inzitten en hieraan zal de komende tijd weer hard gewerkt gaan worden. Wij herinneren de spelers er tijdens elke training aan dat " achter succes heel veel arbeid zit". De arbeid dient geleverd te worden tijdens elke training. De progressie die gemaakt is door de spelers dient de basiis en de motivatie te zijn om weer een volgende stap te zetten in de individuele als ook de verdere teamontwikkeling. 

 

Het was een heel leuk en nuttig toernooi voor de OlympicStars. De onderlinge krachtmetingen tijdens het toernooi hebben laten zien dat wij van (ingespeelde) Erdedivisieteams kunnen winnen en/of gelijkwaardig zijn. Jullie hebben laten zien, ook in de rustpauzes, dat er een steeds hechter teamverband ontstaat. 

 

Om foto's van het toernooi te bekijken klik op deze link.

 

Dank aan alle medewerkers en de ouders die het mogelijk hebben gemaakt om deel te kunnen nemen.

 

 

 

Met sportieve groet,

Coach Bruinsma      

 

Olympicstars Terug in Nederland

DSC09210 

 

OLYMPICSTARS TERUG IN NEDERLAND

 

 

 

De spelers zijn nu al een week terug uit de USA en het is tijd voor een eindverslag. Het is qua organisatie een geslaagde reis geweest. Alles verliep volgens de planning. Mijn dank aan iedereen die meegewerkt heeft aan deze belangrijke test voor onze spelers. Special dank aan onze secretaris Monique Enos-van Dongen die zoveel heeft geregeld voor en tijdens deze reis. Ook dank aan begeleiders Mirele en Hannes Poulina voor hun grote inzet. Wij hebben met zijn alle deze reis kunnen realiseren door goed samen te werken en onze doel voorop te stellen.

Deze reis is een onderdeel van de O.S. opleiding. De meeste spelers spelen al jaren samen. Zij spelen ook voor de nationale team of zij willen aanhaken. De meeste willen spelen in de USA, zeker na deze reis. Zij willen onderdeel zijn van de nationale team die zich gaat kwalificeren voor de olympische spelen van 2024. Dit is het doel geweest vanaf "day 1". Nu is het tijd om veel vooruitgang te boeken want de tijd vliegt. Over tien jaar zijn wij er en dan zijn onze spelers 24 tot 26 jaar.

Lange termijn doelen met duidelijke korte termijn doelen eraan verbonden. Zo krijgen wij gemotiveerde spelers die ambitie hebben. De spelers weten dat er veel harde werk moet worden vericht. Nederland is niet de basketbal land die het moet worden. Daarom is de begeleiding van de spelers zo belangrijk. Wij moeten zorgen voor een innovatieve aanpak want alleen zo hebben wij een kans om aan te haken bij de beste landen van de wereld. Als wij alleen doen wat de andere landen doen gaan wij de strijd verliezen. Andere landen investeren VEEL meer dan Nederland in zowel accommodaties als in trainers etc. Wij moeten dus anders te werk gaan en hopen dat de grote investering, die over de hele wereld in basketbal wordt gepomt, ook in Nederland gaat gebeuren. De eerste vereisten zijn een solide basis opleiding voor onze spelers en een sfeer van professionaliteit, samenwerking, en positivisme in de opleiding en in alles erom heen.

Wij hebben als spelers en begeleiders een geweldige ervaring opgedaan in Amerika. Wij weten nu van het niveau van de spelers daar. Wij weten van de prachtige accommodaties. Wij weten van de gastvrijheid en de positivisme dat heerst in de mensen die wij op ons pad hebben ontmoet. "Sportminded" mensen die weten je na 40 jaar nog steeds met respect en waardering te benaderen. Die het geweldig vinden dat wij dit hebben georganiseert voor de spelers. Die meewerken in alles terwijl het eigenlijk hun vakantie periode is. Geweldig!

Dit is maar een onderdeel van een hele reeks activiteiten die de spelers hebben ervaren in de laatste 4.5 jaar. Het specifieke doel van deze reis is het volgende geweest: 

1. Als team grooien en als mens de ervaringen opdoen die ons de nodige impuls en volwassenheid zal geven dat nodig is voor een snelle ontwikkeling in het komend jaar.

2. Om als spelers ons op te meten aan de spelers in Amerika.

3. Om spelers te laten weten dat hun inzet en talent worden gewaardeerd. 

 

*DE TEAM 

Fritz-John Jarvis, Calvin Poulina, Lucas Kruithof, Sjoerd Koopman, Alex Strating (ZZ-Leiden) + Naigel Onuoha, Kjell de Graaf (ROBA) + Justin Enos (Crackerjacks-SPM Shoeters) + Twan Polman (Lokomotief)

 

*DE WEDSTRIJDEN

Na even op zaterdag bij te zijn gekomen hebben wij op zondag de eerste training gehad in New Buffalo Michigan. Een prachtige accommodatie en vlakbij "Lake Michigan" die wij opzoeken na een barbecue bij een van mijn vrienden die daar woont. Op maandag zijn wij in Holland geweest bij mijn oude high school Holland Christian. Wij hebben daar twee dagen getraind. De eerste wedstrijd volgde tegen Mason County Central en wij hebben deze verloren met 3 punten. De spelers waren nog niet in vorm en conditioneel hadden wij een achterstand. Wij speelden de meeste wedtrijden met 8 spelers dus iedereen moest vlink aan de bak. De tegenstanders waren ook vaak ouder maar dat is niet erg. Wij spelen al jaren tegen teams die ouder zijn.

De tweede wedstrijd tegen Shelby High School hebben wij ook verloren, ditmaal met 6 punten. Wij bereikten nog niet onze normale niveau in de eerste wedstrijden maar vermoeidheid door reizen en de spanning kunnen een verklaring zijn. Op zaterdag speelden wij tegen Holland High. Wij wonnen deze wedstrijd en speelde veel beter. Frits-John, Naigel, en Twan hebben indruk gemaakt. Ook de andere spelers beginnen hun draad te vinden. Op zondag speelden wij tegen Portage Northern High School. Deze school was net als Holland High een "Class A" school. Wij wonnen deze wedstrijd ook en met ruime cijfers. De team begint beter te spelen en vooral veel beter te rebounden.

De laatste wedstrijden speelden wij tegen 3 zeer sterke teams. De eerste wedstrijd tegen Detroit Renaissance. Wij speelde in de beroemde St.Cecilia accomodatie waar veel zeer bekende spelers uit de NBA geschiedenis hebben gespeeld. Het was een "honour" om er te mogen spelen. Wij speelden heel goed, zeker in de tweede helft, en verloren met 9 punten. De wedstrijd de volgende dag speelde wij tegen Detroit Jesuit in St. Cecilia. Deze tegenstaander is een van de beste teams in Michigan. Wij speelden vederom goed en wij verloren ditmaal met 14. Ik ben erg trots op de jongens. Een van de jongste spelers Calvin Poulina kreeg een klap en moest de wedstijd uit om behandelt te worden. Met een bebloede gezicht wilde hij erin blijven. Wij worden echte strijders en het is heel mooi te zien.

De laatste wedstrijd speelden wij de volgende dag tegen de Muskegon Big Reds, de kampioen van vorig jaar in class A, en de vermoedelijke kampioen voor komend jaar. Zij hebben een speler die in de "top 20" is van spelers in heel Amerika. Deze speler, Devonte Davis, is lang en atletisch. Hij had ploeggenoten die snel waren en sterk. Op een kleiner veld hadden wij mogelijk meer verstand kunnen bieden maar nu waren wij niet in staat om hun te stoppen. De meeste van hun punten waren lay-ups. Na de twee wedstrijden in Detroit speelden wij met een lege tank. De wil was er maar het lichaam wilde niet. Dit was de enige wedstrijd waar wij overrompeld waren. Na deze wedstrijd weten de spelers dat er werk aan de winkel is. Wij zijn jong maar de tijd vliegt en wij moeten zorgen dat wij komend jaar echt grote stappen gaan maken.

 

*AKTIVITEITEN

Wij hebben veel gedaan op "Pine Lake" waar wij verbleven. (Wij zijn de familie Vanderborgh zeer dankbaar voor het mogen verblijven in hun prachtig huis in Plainwell met special dank aan JoAnn Vanderborgh die geweldig was in alle opzichten) Wij zijn bij Michigan Adventure geweest. Deze attractie park had een water pret onderdeel en een onderdeel met grote achtbanen etc. Wij zijn naar Silver Lake geweest en hebben daar over de duinen getrokken wat ons even deed denken aan de Sahara. Wij zijn bij "Craig's Cruisers" geweest om verschillende dingen te doen inclusief "carten" en de "batting cage". Wj hebben twee universiteiiten bezocht. Wi hebben een geweldige middag aan "Lake Michigan" gehad. Wij zijn met de team naar de "movies" geweest. Wij hebben regelmatig een barbecue gehad met vaak de typische "hamburgers en hot dogs" als hoofdgerecht. Pizza is daar heerlijk en wij hebben deze ook met veel enthusiasme gegeten.    

   

*Conclusie

Deze reis is geslaagd want de juiste balans is gevonden tussen de trainingen en wedstrijden en alle activiteiten etc. De spelers hebben veel geleerd over Amerika en het basketbal daar. Zij zijn als team hechter geworden. Zij hebben veel karakter getoont. Ik wens alle spelers veel succes volgend jaar en een snelle vooruitgang. De spelers die al spelen in de national teams wens ik ook veel succes. (Naigel Onuoha, Okke Hoonhout, Calvin Poulina, Kjell de Graaf, en Lucas Kruithof) Ik hoop dat een aantal van jullie, of andere O.S. spelers die aanhaken, zich zodanig kunnen ontwikkelen dat jullie in 2024 bij de Nederlands Team spelen en met een belangrijke rol.

   

Coach Bruinsma

 

 

 

 

 

 

  

 

Header_transparant_rebounde.png
Sterren online:
We hebben 16 sterren online
Zoeken