header.png

NEW YEARS TOURNAMENT 2013

 New Years Tournament 2013

 

71

Het nieuwjaarstoernooi is dit jaar een heel leerzame geweest. Wij hebben gezien hoe de spelers zich de laatste maanden hebben ontwikkeld. De spelers weten dat zij het meeste werk bij hun club moeten doen. Wij zijn er met het OlympicStars traject voor de "fine tuning" en voor het scherp houden, en voor de andere kijk op het basketbal. Soms moeten spelers heel anders spelen bij ons dan bij hun club waar zij toch veel meer een bepaalde rol moeten vervullen. Dit is niet makkelijk. Toch doen zij het heel goed. Wij zijn tevreden met de vooruitgang maar wij hopen natuurlijk dat de spelers echt nooit tevreden zullen zijn.

 

Het eerste team van spelers die geboren zijn in 1998 en 1997 heeft 4 wedstrijden gespeeldt in twee dagen. Ik heb gezien dat zij kapot gaan maar ook dat zij heel snel herstellen. De reserves van de spelers worden steeds aangevuld. Zij weten dat zij veel uren moeten maken op het veld. Zij weten dat zij het anders nooit zullen redden tegen hun Nederlandse concurrenten. Zij weten ook dat zij het anders zeker niet zullen redden tegen de spelers uit het buitenland.

 

Ik heb gezien dat wij spelers hebben die instinctief heel speciaal zijn. Toch weten deze spelers zich te ontwikkelen tot spelers die ook opdrachten kunnen uitvoeren en regels kunnen volgen. Andere spelers zijn minder instinctief. Deze spelers worden toch ook elke training en elke wedstrijd beter in het snappen van het spel. Zij worden zelfverzekerder en zij zien dingen in het veld sneller. Zij zijn ook beter in staat om tegenstanders voor te zijn en om te anticiperen op spelsituaties. Dit kan en moet altijd verbeterd worden. Het doel is natuurlijk dat alle spelers instinctiever gaan spelen. Niet te veel denken. Gewoon doen. 

 

De spelers hebben nu 3 jaar samen gespeeld en zij beginnen echt een eenheid te worden. Het is prachtig om te zien hoe de spelers elkaar kunnen vinden. Regelmatig hebben ik en de toeschouwers heel goed basketbal gezien. Individueel kunnen de spelers allemaal wat laten zien maar het samenspel en de makkelijke kansen die daaruit voortkomen is het meest aantrekkelijk. Regelmatig was het ook niet zo mooi maar dit waren meestal schoonheidsfoutjes. De intenties waren goed. Het idee was goed. De uitvoering liet regelmatig te wensen over maar dat komt wel goed met meer trainen de komende jaren en het opdoen van meer ervaring.

 

Op dag 2 speelde de spelers uit 1999 tegen Cady uit Capelle a/d Ijssel. De spelers geboren in 2000 en 1999 speelde ook een wedstrijd onderling.

 

Wij willen de deelnemers aan het toernooi bedanken voor hun deelname.  

Almere Pioneers(U18)

B.S. Leiden(U18-2)

Sparta-Nijkerk(U18)

CADI(U16)

 

De resultaten zijn als volgt:

 

Dag 1

B.S. Leiden 68           

Sparta-Nijkerk 55

 

Olympicstars 39

Almere 84

 

Olympicstars 49

Sparta-Nijkerk 67

 

B.S. Leiden 61DSC06631

Almere 84

 

Dag 2 

B.S. Leiden 106

Olympicstars 82

 

Almere 77

Sparta-Nijkerk 39

 

Finale 

Almere 87

B.S. Leiden 63

 

3de en 4de plaats

Olympicstars 71  

Sparta-Nijkerk 65  

 

*video opnames zullen zsm geplaatst worden.

       

Voor foto's van het toernooi klikt u op deze link.   

 

 

          

 

Olympicstars Terug in Nederland

DSC09210 

 

OLYMPICSTARS TERUG IN NEDERLAND

 

 

 

De spelers zijn nu al een week terug uit de USA en het is tijd voor een eindverslag. Het is qua organisatie een geslaagde reis geweest. Alles verliep volgens de planning. Mijn dank aan iedereen die meegewerkt heeft aan deze belangrijke test voor onze spelers. Special dank aan onze secretaris Monique Enos-van Dongen die zoveel heeft geregeld voor en tijdens deze reis. Ook dank aan begeleiders Mirele en Hannes Poulina voor hun grote inzet. Wij hebben met zijn alle deze reis kunnen realiseren door goed samen te werken en onze doel voorop te stellen.

Deze reis is een onderdeel van de O.S. opleiding. De meeste spelers spelen al jaren samen. Zij spelen ook voor de nationale team of zij willen aanhaken. De meeste willen spelen in de USA, zeker na deze reis. Zij willen onderdeel zijn van de nationale team die zich gaat kwalificeren voor de olympische spelen van 2024. Dit is het doel geweest vanaf "day 1". Nu is het tijd om veel vooruitgang te boeken want de tijd vliegt. Over tien jaar zijn wij er en dan zijn onze spelers 24 tot 26 jaar.

Lange termijn doelen met duidelijke korte termijn doelen eraan verbonden. Zo krijgen wij gemotiveerde spelers die ambitie hebben. De spelers weten dat er veel harde werk moet worden vericht. Nederland is niet de basketbal land die het moet worden. Daarom is de begeleiding van de spelers zo belangrijk. Wij moeten zorgen voor een innovatieve aanpak want alleen zo hebben wij een kans om aan te haken bij de beste landen van de wereld. Als wij alleen doen wat de andere landen doen gaan wij de strijd verliezen. Andere landen investeren VEEL meer dan Nederland in zowel accommodaties als in trainers etc. Wij moeten dus anders te werk gaan en hopen dat de grote investering, die over de hele wereld in basketbal wordt gepomt, ook in Nederland gaat gebeuren. De eerste vereisten zijn een solide basis opleiding voor onze spelers en een sfeer van professionaliteit, samenwerking, en positivisme in de opleiding en in alles erom heen.

Wij hebben als spelers en begeleiders een geweldige ervaring opgedaan in Amerika. Wij weten nu van het niveau van de spelers daar. Wij weten van de prachtige accommodaties. Wij weten van de gastvrijheid en de positivisme dat heerst in de mensen die wij op ons pad hebben ontmoet. "Sportminded" mensen die weten je na 40 jaar nog steeds met respect en waardering te benaderen. Die het geweldig vinden dat wij dit hebben georganiseert voor de spelers. Die meewerken in alles terwijl het eigenlijk hun vakantie periode is. Geweldig!

Dit is maar een onderdeel van een hele reeks activiteiten die de spelers hebben ervaren in de laatste 4.5 jaar. Het specifieke doel van deze reis is het volgende geweest: 

1. Als team grooien en als mens de ervaringen opdoen die ons de nodige impuls en volwassenheid zal geven dat nodig is voor een snelle ontwikkeling in het komend jaar.

2. Om als spelers ons op te meten aan de spelers in Amerika.

3. Om spelers te laten weten dat hun inzet en talent worden gewaardeerd. 

 

*DE TEAM 

Fritz-John Jarvis, Calvin Poulina, Lucas Kruithof, Sjoerd Koopman, Alex Strating (ZZ-Leiden) + Naigel Onuoha, Kjell de Graaf (ROBA) + Justin Enos (Crackerjacks-SPM Shoeters) + Twan Polman (Lokomotief)

 

*DE WEDSTRIJDEN

Na even op zaterdag bij te zijn gekomen hebben wij op zondag de eerste training gehad in New Buffalo Michigan. Een prachtige accommodatie en vlakbij "Lake Michigan" die wij opzoeken na een barbecue bij een van mijn vrienden die daar woont. Op maandag zijn wij in Holland geweest bij mijn oude high school Holland Christian. Wij hebben daar twee dagen getraind. De eerste wedstrijd volgde tegen Mason County Central en wij hebben deze verloren met 3 punten. De spelers waren nog niet in vorm en conditioneel hadden wij een achterstand. Wij speelden de meeste wedtrijden met 8 spelers dus iedereen moest vlink aan de bak. De tegenstanders waren ook vaak ouder maar dat is niet erg. Wij spelen al jaren tegen teams die ouder zijn.

De tweede wedstrijd tegen Shelby High School hebben wij ook verloren, ditmaal met 6 punten. Wij bereikten nog niet onze normale niveau in de eerste wedstrijden maar vermoeidheid door reizen en de spanning kunnen een verklaring zijn. Op zaterdag speelden wij tegen Holland High. Wij wonnen deze wedstrijd en speelde veel beter. Frits-John, Naigel, en Twan hebben indruk gemaakt. Ook de andere spelers beginnen hun draad te vinden. Op zondag speelden wij tegen Portage Northern High School. Deze school was net als Holland High een "Class A" school. Wij wonnen deze wedstrijd ook en met ruime cijfers. De team begint beter te spelen en vooral veel beter te rebounden.

De laatste wedstrijden speelden wij tegen 3 zeer sterke teams. De eerste wedstrijd tegen Detroit Renaissance. Wij speelde in de beroemde St.Cecilia accomodatie waar veel zeer bekende spelers uit de NBA geschiedenis hebben gespeeld. Het was een "honour" om er te mogen spelen. Wij speelden heel goed, zeker in de tweede helft, en verloren met 9 punten. De wedstrijd de volgende dag speelde wij tegen Detroit Jesuit in St. Cecilia. Deze tegenstaander is een van de beste teams in Michigan. Wij speelden vederom goed en wij verloren ditmaal met 14. Ik ben erg trots op de jongens. Een van de jongste spelers Calvin Poulina kreeg een klap en moest de wedstijd uit om behandelt te worden. Met een bebloede gezicht wilde hij erin blijven. Wij worden echte strijders en het is heel mooi te zien.

De laatste wedstrijd speelden wij de volgende dag tegen de Muskegon Big Reds, de kampioen van vorig jaar in class A, en de vermoedelijke kampioen voor komend jaar. Zij hebben een speler die in de "top 20" is van spelers in heel Amerika. Deze speler, Devonte Davis, is lang en atletisch. Hij had ploeggenoten die snel waren en sterk. Op een kleiner veld hadden wij mogelijk meer verstand kunnen bieden maar nu waren wij niet in staat om hun te stoppen. De meeste van hun punten waren lay-ups. Na de twee wedstrijden in Detroit speelden wij met een lege tank. De wil was er maar het lichaam wilde niet. Dit was de enige wedstrijd waar wij overrompeld waren. Na deze wedstrijd weten de spelers dat er werk aan de winkel is. Wij zijn jong maar de tijd vliegt en wij moeten zorgen dat wij komend jaar echt grote stappen gaan maken.

 

*AKTIVITEITEN

Wij hebben veel gedaan op "Pine Lake" waar wij verbleven. (Wij zijn de familie Vanderborgh zeer dankbaar voor het mogen verblijven in hun prachtig huis in Plainwell met special dank aan JoAnn Vanderborgh die geweldig was in alle opzichten) Wij zijn bij Michigan Adventure geweest. Deze attractie park had een water pret onderdeel en een onderdeel met grote achtbanen etc. Wij zijn naar Silver Lake geweest en hebben daar over de duinen getrokken wat ons even deed denken aan de Sahara. Wij zijn bij "Craig's Cruisers" geweest om verschillende dingen te doen inclusief "carten" en de "batting cage". Wj hebben twee universiteiiten bezocht. Wi hebben een geweldige middag aan "Lake Michigan" gehad. Wij zijn met de team naar de "movies" geweest. Wij hebben regelmatig een barbecue gehad met vaak de typische "hamburgers en hot dogs" als hoofdgerecht. Pizza is daar heerlijk en wij hebben deze ook met veel enthusiasme gegeten.    

   

*Conclusie

Deze reis is geslaagd want de juiste balans is gevonden tussen de trainingen en wedstrijden en alle activiteiten etc. De spelers hebben veel geleerd over Amerika en het basketbal daar. Zij zijn als team hechter geworden. Zij hebben veel karakter getoont. Ik wens alle spelers veel succes volgend jaar en een snelle vooruitgang. De spelers die al spelen in de national teams wens ik ook veel succes. (Naigel Onuoha, Okke Hoonhout, Calvin Poulina, Kjell de Graaf, en Lucas Kruithof) Ik hoop dat een aantal van jullie, of andere O.S. spelers die aanhaken, zich zodanig kunnen ontwikkelen dat jullie in 2024 bij de Nederlands Team spelen en met een belangrijke rol.

   

Coach Bruinsma

 

 

 

 

 

 

  

 

Header_transparant_rebounde.png
Sterren online:
We hebben 17 sterren online
Zoeken